Жінки та вагітність

 

Вагітність — найбільш важливий та найбільш значимий період у житті жінки, під час якого стан її дитини дуже тісно пов’язаний з її власним станом. Надмірний набір ваги може призвести до виникнення проблем як під час вагітності, так і в момент пологів. А тому важливо:

– дотримуватись нормального режиму прийому їжі, який полягає у простому, різноманітному, збалансованому харчуванні, вживати продукти з пониженим вмістом жиру (чергувати м’ясо, рибу, овочі, яйця, широколисну зелень, фрукти, злаки тощо);

– не вживати велику кількість їжі на вечерю, глибоко перероблені, смажені та жирні продукти: вживання їжі з великим вмістом вуглеводів (цукор, хліб, вироби з борошна тощо) може призвести до виникнення діабету у осіб, які мають схильність до цієї хвороби;

– повністю виключити з раціону алкогольні напої.

Як змінюються потреби організму? Під час усього періоду вагітності зростає потреба у вітамінах, мінеральних солях та ліпідах. Зростає також потреба у протеїнах, в той час як потреба у вуглеводах лишається незмінною. Жінки повинні завжди, а особливо з моменту зачаття та до завершення грудного вигодовування, дотримуватись режиму харчування, який відповідав би вимогам, визначеним Національними та міжнародними дієтичними нормами (L.A.R.N.).

Що таке L. A.R. N.?

L. A.R. N.— Індексні рівні вживання поживних речовин та їх енергетична цінність для населення Італії — пропонують сукупність індексних показників харчування (DRV — англійською Dietary Reference Values) для населення та для окремої здорової особи. Вони засновані на критеріях, визначених SINU. Італійське товариство з питань харчування людей (SINU) — це наукове некомерційне товариство, яке об’єднує вчених та експертів у галузі харчування, які досліджують різноманітні хімічні, молекулярні, генетичні, біохімічні, фізіологічні, психологічні, когнітивно-поведінкові, клінічні, технологічні, освітні, економічні, політичні та соціальні аспекти вживання їжі з метою вивчення питань харчування з точки зору різних наук та в різних сферах інтересів.

Нижче подана таблиця L.A.R.N. із зазначенням рекомендованої щоденної норми споживання вітаміну D для жінок під час вагітності, що забезпечує необхідну мінералізацію скелету плоду, сприяючи засвоєння кальцію:

Вітамін D 15 мкг

Більш детальну інформацію ви можете отримати на порталі Міністерства охорони здоров’я Італії www.salute.gov.it

EuTylia D3 — дієтична добавка на основі ВІТАМІНУ D3. Вітамін D3 сприяє нормальному поглинанню та засвоєнню кальцію та фосфору, підтримує нормальний рівень кальцію в крові та забезпечує нормальний стан кісток та зубів.

Спосіб застосування: Рекомендовано вживати 1 таблетку на день.

Застереження: Зберігати в недоступному місці для дітей молодших 3 років.

Не перевищувати денну рекомендовану дозу. Харчові добавки не можуть замінити різноманітного, збалансованого харчування та здорового способу життя.

Не вживати препарат у разі порушення цілісності упаковки. Не рекомендоване вживання препарату у випадках надмірної чутливості до одного чи декількох зазначених складників. Залежно від природи інгредієнтів, які входять до складу препарату, таблетки можуть відрізнятися за виглядом від партії до партії: що не впливає на якість продукту. Перевищення дози може мати послаблюючу дію.

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТОК

Зберігання: Зберігати при температурі від 5° до 25 °C в сухому місці (при відносній вологості <50%). Місце зберігання повинне бути захищене від сонячних променів та відділене від джерел тепла.

Не зберігати у вологих приміщеннях, таких як кухня чи ванна кімната. Мінімальний термін придатності стосується препарату, який зберігається правильно, в цілісній упаковці. Не зберігати препарат поблизу небезпечних речовин, таких як аміак, бензин, ацетон, легковипарних та легкозаймистих речовин.

Виробник: ТОВ Група Фармаімпреза, вул. Чіпро, 1–25124, м. Брешія, Італія

Імпортер / Підприємство, яке здійснює функції щодо прийняття претензій від споживача: ТОВ «СІНЕРДЖІА ФАРМ», 46001, м. Тернопіль, вул. Стадникової, буд. 9, прим. 52,

тел. +38 096 7404244; (0352) 404244